TANA81 Dokument
Gruppkontrakt
För att samarbete skall fungera i större grupper krävs att man är
överens om hur arbetet skall bedrivas. Viktiga saker är hur
kommunikationen i gruppen skall fungera (telefon, epostlistor, etc),
vilka skyldigheter gruppmedlemar har (närvaro på möten, förväntad arbetsinsats
varje vecka, etc), samt vem som är ansvarig för att eventuella problem
upptäcks och åtgärdas. Gruppkontraktet är viktigt och skall tas som en
möjlighet för gruppen att inbördes diskutera amtitionsnivå på, och förväntningar
inför, projektarbetet.
Följande mall kan användas:
03Underlagkontrakt_sv_c.docx
Mötesprotokoll med aktivitetslista
Möten där handledare och/eller beställare deltar är formella
beslutsmöten. Dagordningen förebereds av projektledaren och
förmedlas till deltagarna i god tid. För samtliga formella möten
skall ett mötesprotokoll upptättas. Detta skall sedan skickas
in till handledaren. Det är lämpligt att ha ett formellt möte varje
vecka.
Följande mall kan användas:
07Motesmall_sv_c.docx och
08Status_rapport_sv_c.docx
Projektplan
I projektplanen beskrivs i detalj hur gruppen plannerar att angripa problemet, vilka resurser gruppen har till sitt förfogande, samt hur resurserna skall fördelas. Rollfördelningen inom gruppen (projektledare, ansvariga för olika delområden, etc) klargörs. Dessutom skall uppgiften delas upp i ett antal olika, helst oberoende, aktiviteter så att det tydligt framgår hur gruppen tänker sig att uppgiften skall angripas. Kärnan i projektplanen är aktivitetslistan som till största delen upptas av projektspecifika aktiviteter. Var dock noga med att se till att även gruppmöten, dokumentation och presentationer kommer med. Lika viktigt är att dessa inte får dominera aktiviteterna.
Den viktigaste resursen är den tid gruppmedlemmarna kan lägga ned på arbetet. Därför skall en detaljerad tidsplan upprättas där det veckovis bestäms hur många timmar gruppen skall lägga ned på projektarbete, samt hur denna tid skall fördelas på olika aktiviteter inom projektet.
Följande mallar kan användas: 04Projektmall_sv_d.docx och 05Tidplan01.xlsx.
Teknisk Dokumentation
Det arbete som utförts inom projektet skall dokumenteras noggrant. Det skall ingå en kort presentation av uppgiften samt en beskrivning av hur uppgiften lösts. För varje delsystem som implementerats skall en kort beskrivning ges av vilken deluppgift som systemet är tänkt att lösa, hur uppgiften löses, samt hur delsystemet är tänkt att användas. Det skall tydligt framgå att samtliga krav som ställdes på systemet är uppfyllda.
Vad som skall ingå i den tekniska dokumentationen skiljer sig givetvis åt mellan de olika projekten. Gemensamt är dock att det skall ingå en kort introduktion som ger en mer översiktlig beskrivning av tillämpningen och sätter in projektet i sitt sammanhang.
Följande mall kan användas: 16Generell_mall_sv_c.docSkriver gruppen i LaTeX finns även en dokumentmall som kan användas för att komma igång: TANA81-Generell-Mall.tex.
Efterstudie
I kursen ingår att göra en kort utvärdering av projektuppgiften, lärarnas insatser, samt kursupplägget. Viktigt är också att utvärdera gruppens arbetsinsats samt reslektera över hur projektstyrningsmodellen fungerade. Ett krav att varje deltagare skall bidra med en individuell del där personliga reflektioner görs. Denna dör bör omfatta minst två paragrafer text för varje deltagare. Denna del lägga lämpligtvis i slutet av Efterstudien.
Efterstudien skall göras gruppvis och lämnas in efter den formella
slutleveransen. Det är dock viktigt att dokumentera sina erfarenheter
medans projektet pågår.
Följande mall kan användas:
17Efterstudie_sv_c.docx
Sidansvarig: Fredrik Berntsson
Senast uppdaterad: 2024-12-12