Göm meny

TATA42, Envariabelanalys 2 för D, KB, TB, 4p / 6hpNyheter:

2020-05-01: Nu finns det videos för resten av föreläsningarna. Förhoppningsvis inte allt för mycket fel (hör av er om ni tycker något låter konstigt).

2020-04-28: Skrev ett extra exempel i föreläsning 9 om uppskattningar av integraler (och petade in ett par textrader i några exempel). Fortsätt säga till om ni tycker det saknas exempel på moment som dyker upp på lektionerna.

2020-04-04: Skrev lite mer i föreläsning 2 angående när vi utvecklar en funktion via derivatan.

2020-04-01: Ett par förändringar i föreläsningsmaterialet för föreläsning 1. Visade hur utvecklingen av (1+x)^a blir.

2020-03-30: Här finns Kurs-pm:et. Information angående kursen kommer i de absolut flesta fall att hittas här på hemsidan.

2020-03-30: Länkar som skickar förfrågan om att läggas in i Teams för respektive program:

2020-03-29: Mer uppdateringar inkommande. Finns lite föreläsningsvideos nu.

2020-03-27: Kursen kommer gå på distans åtminstone första halvan av VT2. Detta innebär en hel del förändringar. Framför allt kommer detta att ställa mer krav på att ni själva organiserar era studier. Under kursens gång kommer jag att lägga upp inspelade föreläsningar som följer undervisningsplanen. Utöver detta finner ni väldigt detaljerade föreläsningsanteckningar nedan. Observera även att schemat fortfarande kan ses i timeedit, så det finns stöd i hur ni kan organisera era studier. Exakt hur den tid som är schemalagd kommer att nyttjas är inte klart i nuläget, men på något sätt kommer både jag och lektionsledare att finnas till hands på de schemalagda tiderna.

2020-03-10: Uppdatering inför årets kursomgång påbörjad.

Gamla nyheter:


Kursinformation våren 2020

Se till att ni följer kursplanen och ligger i fas med det schema som finns. Skulle det vara så att distansläget avbryts finns en överhängande risk att undervisningen ganska omgående återgår till salsbaserad undervisning. Då kommer vi fortsätta precis där vi är i schemat. Ligger man långt efter då kan det blir svårt att följa med.

Examinator VT2020 (och föreläsare)

Johan Thim johan.thim@liu.se, tel 013-28 16 89. Rum 677, A-korridoren, 1 tr. (B-huset mellan ingång 21 och 23).

Lektioner

De schemalagda lektionerna kommer att bemannas på lite olika sätt (preliminärt). Vi kommer att arbeta med Teams. På sidan vanliga frågor (FAQ) kommer vi försöka samla svar på vanliga frågor om övningar i kursplanen.

Föreläsningar

Nedan finns inspelningar av det material jag skulle gått igenom om det vore en normal föreläsning i föreläsningssal. Jag har valt att använda handskrivna ``slides'' av anledningen att jag tror det kan vara lättare att ta till sig handskrivet material när det gäller matematiska ämnen (alltså inte enbart för att jag inte vill förvägra någon att läsa och njuta av min handstil).

När jag spelade in så märkte jag i samband med det ett par fel här och där (och i något fall när jag redigerade materialet). Jag har försökt markera dessa fel endera muntligt i föreläsningen eller med lite text som ploppar upp i videon. Nu har jag säkert missat fler saker, så om ni märker något som verkar konstigt ser jag gärna att ni kontakter mig och säger vilken video och vid vilken tidpunkt. Då kan jag kontrollera och i mån av tid korrigera (eller åtminstone skriva en errata).

Med tanke på hur snabbt allt detta material behövde framställas så är jag tacksam för feedback. Maila mig om ni tycker att något fungerar dåligt (eller bra för den delen). Skulle det varit bättre med typsatta ``slides''? Hur är tempot? Används materialet? Skicka era tankar till johan.thim@liu.se.

Under den tid som faktiskt är schemalagd för föreläsningen så är min plan att finnas till hands för samtal och frågor via Teams. Vi får utvärdera hur detta fungerar. Jag kommer även utnyttja tiden till att svara på frågor som kommer via e-post.

Video

Föreläsningsanteckningar

För att underlätta studierna kommer jag här att lägga upp anteckningar som täcker det jag tar upp på föreläsningarna. Innehållet är inte identiskt, men jag använder dessa anteckningar när jag sätter ihop mina föreläsningar. Använd innehållet med ansvar. Om du vet med dig att du lär dig bättre när du antecknar själv är det dumt att inte göra det bara för att det finns anteckingar på hemsidan! När föreläsningarna nu finns inspelade så finns goda möjligheter att pausa uppspelningen och hinna skriva ned vad som står på skärmen.
Det finns säkerligen fortfarande en hel del fel tyvärr. Om något inte stämmer eller är oklart är jag tacksam för feedback (maila mig bara johan.thim@liu.se).

TATA42: gamla tentor

Se gemensamma hemsidan.

Sidansvarig: Johan Thim
Senast uppdaterad: 2020-05-01