Göm meny

TATA42, Envariabelanalys 2 för D, KB, TB, 4p / 6hpNyheter:

2021-03-28: Föreläsningar och lektioner sker i Teams. Du bör redan ha tillgång till Team:et TATA42_2021, men annars kan du begära tillgång här.

2021-03-26: Nytt för i år och för D/KB/TB är att det kommer finnas en frivillig kontrollskrivning. Se följande dokument för mer information.

2021-03-26: Uppdatererade föreläsningsanteckningar finns nu nedan.

2021-01-20: Uppdatering inför årets kursomgång påbörjad (men långt ifrån klart).

Gamla nyheter:


Kursinformation våren 2021

Se till att ni följer kursplanen och ligger i fas med det schema som finns. Skulle det vara så att distansläget avbryts finns en överhängande risk att undervisningen ganska omgående återgår till salsbaserad undervisning. Då kommer vi fortsätta precis där vi är i schemat. Ligger man långt efter då kan det blir svårt att följa med.

Examinator VT2021 (och föreläsare)

Johan Thim johan.thim@liu.se, tel 013-28 16 89. Rum 677, A-korridoren, 1 tr. (B-huset mellan ingång 21 och 23).

Lektioner

På sidan vanliga frågor (FAQ) kommer vi försöka samla svar på vanliga frågor om övningar i kursplanen.

Föreläsningar

Nedan finns inspelningar av det material jag skulle gått igenom om det vore en normal föreläsning i föreläsningssal. Jag har valt att använda handskrivna ``slides'' av anledningen att jag tror det kan vara lättare att ta till sig handskrivet material när det gäller matematiska ämnen (alltså inte enbart för att jag inte vill förvägra någon att läsa och njuta av min handstil). Jag har övervägt att göra om inspelningen med en skrivplatta (likt materialet som finns för lektionerna) men vet inte om det skulle bli bättre. Återkom gärna med feeback om det. Skicka era tankar till johan.thim@liu.se. Det går bra med kommentarer kring övrigt material också!

När jag spelade in så märkte jag i samband med det ett par fel här och där (och i något fall när jag redigerade materialet). Jag har försökt markera dessa fel endera muntligt i föreläsningen eller med lite text som ploppar upp i videon. Nu har jag säkert missat fler saker, så om ni märker något som verkar konstigt ser jag gärna att ni kontakter mig och säger vilken video och vid vilken tidpunkt. Då kan jag kontrollera och i mån av tid korrigera (eller åtminstone skriva en errata).

Under den tid som faktiskt är schemalagd för föreläsningen så är min plan att finnas till hands för samtal och frågor via Teams. Vi får utvärdera hur detta fungerar. Jag kommer även utnyttja tiden till att svara på frågor som kommer via e-post.

Video

Observera att det för lektionsvideos finns ett alternativ med ljus bakgrund för den som så föredrar (hör gärna av er med feedback om vad ni tycker bäst om).

Föreläsningsanteckningar

För att underlätta studierna kommer jag här att lägga upp anteckningar som täcker det jag tar upp på föreläsningarna. Innehållet är inte identiskt, men jag använder dessa anteckningar när jag sätter ihop mina föreläsningar. Använd innehållet med ansvar. Om du vet med dig att du lär dig bättre när du antecknar själv är det dumt att inte göra det bara för att det finns anteckingar på hemsidan! När föreläsningarna nu finns inspelade så finns goda möjligheter att pausa uppspelningen och hinna skriva ned vad som står på skärmen.
Det finns säkerligen fortfarande en hel del fel tyvärr. Om något inte stämmer eller är oklart är jag tacksam för feedback (maila mig bara johan.thim@liu.se).

TATA42: gamla tentor

Se gemensamma hemsidan.

Sidansvarig: Johan Thim
Senast uppdaterad: 2021-03-28


  • Lektion 01--02: Maclaurinutecklingar